Klapbakken

Een klapbak met duw- of sleepboot huren?

Een klapbak, ook bekend onder de naam splijtbak, is een fantastische middel voor het verplaatsen van grond, steen, zand en slib op het water. Een klapbak maakt gebruik van hydraulische cilinders om tijdens het varen lading te kunnen dumpen. De bak schuift als het ware open tijdens het varen en de inhoud leegt direct in het water.

Bij KW Trans kunt u twee klapbakken huren in combinatie met een duwboot/sleepboot. Ons ervaren team garandeert een effectieve manier van werken. U kunt de klapbakken huren voor een korte of langere periode, afhankelijk van de klus. De minimumafname van een klapbak is een week.

Waar gebruikt u een klapbak voor?

Een klapbak is de ideale manier om zand, slib of grond te vervoeren en te lozen tijdens het varen. De boot splitst tijdens het varen, waardoor de lading door de bodem heen zakt. De inhoud verdwijnt daardoor zeer snel naar de bodem. De klapbak is uiterst geschikt voor het dempen van putten en het verplaatsen van ladingen grond. Een klapbak wordt verplaatst door gebruik te maken van een duw- en sleepboot. De bakken zijn eenvoudig te verplaatsen en kunnen daardoor gebruikt worden voor het vervoeren van slib, zand of steen van A naar B. Ze zijn te gebruiken op zee, in rivieren, bij zandgaten en bij baggerwerkzaamheden. Met de duw- en sleepboten van KW Trans kunt u bovendien ook in ondiep water gebruik maken van de klapbakken.

Geen voor- en nacontrole

Een klapbak huren bij KW Trans heeft zo zijn voordelen! Wij bieden onze klapbakken aan in combinatie met duw- en sleepboten. Daardoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervoeren van de bakken. Bovendien nemen wij het risico voor onze rekening omdat het proces in handen van ons team blijft. Wij hebben daarom geen voor- en nacontrole op de klapbakken. Uw vertrouwen is onze verantwoordelijkheid!

Stage V-duwboot en klapbakken

Bij KW Trans hebben wij de beschikking over een duwboot met een Stage V gecertificeerde motor. Dit is een unieke duwboot die veel minder uitstoot dan reguliere duw- en sleepboten. Deze lagere emissie stelt u in staat om duurzamer te bouwen, baggeren en slepen. Het kan ook een belangrijke factor zijn bij de stikstofverdeling van grote projecten. Deze Stage-V-duwboot is bovendien krachtig genoeg om onze klapbakken te verplaatsen en vormt dus een ideale combinatie!

KW1

Wilt u een splijtbak huren, dan is KW Trans het bedrijf dat u zoekt. De KW1 heeft een laadvermogen van meer dan 880 ton bij 3,50 meter.

KW2

Bent u op zoek naar een klapbak om te huren? Bij KW Trans kunt u onze KW2 klapbak huren. Deze klapbak (splijtbak) heeft een laadvermogen van meer dan 827 ton bij 3,33 meter.

John (KW3)

Bent u op zoek naar een klapbak om te huren? Bij KW Trans kunt u onze John (KW3) klapbak huren. Deze klapbak (splijtbak) heeft een laadvermogen van 880 ton voor de zeevaart en 1088 ton voor de binnenvaart. 

Paul (KW4)

Bent u op zoek naar een klapbak om te huren? Bij KW Trans kunt u onze Paul (KW4) klapbak huren. Deze klapbak (splijtbak) heeft een laadvermogen van 880 ton voor de zeevaart en 1088 ton voor de binnenvaart. 

Beunbakken

Bent u op zoek naar een klapbak om te huren? Bij KW Trans kunt u Beunbakken huren. Deze beunbakken hebben een inhoud van 800 m³.