Splijtbakken

Splijtbakken met duwboot inhuren?

Een splijtbak, ook wel klapbak genoemd, is het ideale middel om zand en stenen te verladen en te lozen. De unieke constructie zorgt ervoor dat zand in recordtijd naar de bodem verdwijnt. Een ideale manier om snel veel zand, slib, stenen en grond te verplaatsen.

KW Trans beschikt over vier splijtbakken die inclusief duwboot en sleepboot kunnen worden gehuurd. Onze ervaren bemanning zorgt ervoor dat u daardoor altijd op een efficiënte manier werkt. Het is al mogelijk deze splijtbakken te huren voor de periode van een week, maar ze zijn ook inzetbaar bij langdurige projecten.

Waarom kiest u voor een splijtbak?

Een splijtbak is de perfecte oplossing voor het vervoeren en dumpen van zand, slib of grond op het water. Doordat de boot als het ware opensplijt, is het de meest efficiënte manier om deze grondstoffen uit de bak te krijgen. Op deze manier kunt u snel putten delven, zand transporteren of vervuilde grond verplaatsen. Een splijtbak wordt vervoerd door middel van een duw- of sleepboot en is daardoor eenvoudig te verplaatsen. U kunt de splijtbakken gebruiken op zee, in rivieren, bij zandgaten en bij baggerwerkzaamheden. Onze duwboten zijn geschikt voor ondiep water en kunnen daardoor onze splijtbakken in elke mogelijke situatie verplaatsen.

Geen in- en outsurvey

Bij KW Trans bieden wij de unieke combinatie van een duw- en sleepboot aan bij de splijtbakken en dat heeft voordelen! Zo hoeft u zich niet druk te maken over een in- en outsurvey. Bij KW Trans weet u waar u aan toe bent, doordat wij zelf het transport en de bediening voor onze rekening nemen. Daarmee dragen wij vanzelfsprekend ook de risico’s voor ons materiaal.

Stage V-duwboot en Splijtbakken

KW Trans biedt de unieke mogelijkheid om een splijtbak te huren met een Stage V gecertificeerde duwboot. Wij beschikken over een van de enige duwboten in Nederland met een Stage V-motor. Deze combinatie stelt u in staat om zand te verplaatsen met een veel lagere emissie uitstoot dan bij andere duwboten. Een duurzame oplossing voor uw onderneming en bovendien zeer praktisch bij de stikstofverdeling van grote projecten.

KW1

Wilt u een splijtbak huren, dan is KW Trans het bedrijf dat u zoekt. De KW1 splijtbak heeft een laadvermogen van meer dan 880 ton bij 3,50 meter.

KW2

Bent u op zoek naar een klapbak om te huren? Bij KW Trans kunt u onze KW2 klapbak huren. Deze klapbak (splijtbak) heeft een laadvermogen van meer dan 827 ton bij 3,33 meter.

John (KW3)

Bent u op zoek naar een klapbak om te huren? Bij KW Trans kunt u onze John (KW3) klapbak huren. Deze klapbak (splijtbak) heeft een laadvermogen van 880 ton voor de zeevaart en 1088 ton voor de binnenvaart. 

Paul (KW4)

Bent u op zoek naar een klapbak om te huren? Bij KW Trans kunt u onze Paul (KW4) klapbak huren. Deze klapbak (splijtbak) heeft een laadvermogen van 880 ton voor de zeevaart en 1088 ton voor de binnenvaart. 

Beunbakken

Bent u op zoek naar een beunbak om te huren? Bij KW Trans kunt u Beunbakken huren. Deze beunbakken hebben een inhoud van 800 m³.