Hybride aangedreven werkschip met duw- en sleepkracht


Een schip dat kan functioneren als duwboot, sleepboot of werkschip met een mogelijke CO2- uitstoot van 0%? Dat is onze multi-purpose anchorhandling hybride schip: Destiny. In een tijd waarin het steeds belangrijker is om duurzaam aan de slag te gaan kiest KW Trans bewust voor het gebruiken van energiezuinige motoren in onze schepen.

Een multicat zonder uitstoot

De Destiny is een zogenaamde multicat, een schip dat op meerdere manieren kan worden ingezet. De boot kan duwen en slepen, beschikt over een zeer sterke werkkraan en heeft een groot werkdek voor het vervoeren van goederen en het leveren van assistentie bij baggerwerkzaamheden. De Destiny is overal in te zetten en kan ook in ondiepe wateren varen.

Wat is een hybride schip?

Een hybride schip is een vaartuig dat naast een brandstofmotor ook beschikt over een elektromotor. Daardoor kan er volledig elektrisch gevaren worden, waardoor er geen uitstoot plaatsvindt. Dit kan het beslissende onderdeel zijn van de CO2-voorwaarden bij uw bouwproject.
De Destiny beschikt bovendien over twee Volvo D13MH Stage V-motoren. Dat betekent dat ook wanneer het schip wel gebruik maakt van de brandstofmotoren, de uitstoot alsnog veel lager is dan bij vergelijkbare schepen met reguliere voortstuwing.

Het schip is niet alleen qua aandrijving hybride. Een ander voordeel van de Destiny is de mogelijkheid om het voorschip los te koppelen. U kunt daardoor een middenschip plaatsen en het werkdek aanzienlijk vergroten!

De voordelen van een hybride werkschip

Een hybride werkschip heeft zoals gezegd een lagere co2-uitstoot dan reguliere schepen. Het is de motortechniek van de toekomst en zorgt voor een sterke verduurzaming van de scheepvaart. Daarnaast zijn de schepen stiller, waardoor ze de omgeving minder verstoren en nemen de systemen minder ruimte in. Bij het assisteren van baggerprojecten verplaatst de multicat zich beperkt en hoeft daardoor weinig brandstof te gebruiken. Hybride schepen zijn dan ook de ideale assistent op het water!

Hybride werkschip, duwboot of sleepboot huren?

Wilt u een hybride schip huren voor korte of langere tijd? Dat kan bij KW Trans! Ons hybride schip is in te zetten voor verschillende projecten en is te huur voor korte en lange perioden. Het schip heeft een eigen Nederlandssprekende bemanning die 24/7 beschikbaar is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de beschikbaarheid? Bel dan met onze planning!